Het 80-virus begint nu overal te komen!

Foto: De 80 van de Langstraat

Het 80-virus begint nu overal te kriebelen. De website wordt druk bezocht, de inschrijvingen gaan erg goed, overal worden leuke 80-feesten georganiseerd en de organisatie is er klaar voor! Kom je ook op zaterdag 10 en zondag 11 september kijken? De start is om 20.00 uur op het Raadhuisplein in Waalwijk en de wandelaars moet binnen 20 uur weer binnen zijn.

DoeDe80!
Vorig jaar zijn 2416 deelnemers van start gegaan. Op dit moment hebben zo’n 1.900 lopers zich ingeschreven met nog twee weken te gaan. We zien steeds meer jonge lopers en de lopers komen vanuit het hele land. De 80 wordt steeds bekender in Nederland! Inschrijven kan via de website www.80vandelangstraat.nl. Tot 1 september is het inschrijfbedrag € 23,50, daarna is het € 33,50. Zaterdag 3 september kun je inschrijven bij de Rabobank in Waalwijk (12.00 tot 17.00 uur) als je niet via internet kunt inschrijven. Op de dag zelf kun je inschrijven via de website en bij de inschrijfkraam op het Unnaplein in Waalwijk.

Nieuwe App online met GPS tracking
Sinds deze week is de nieuwe 80-app te downloaden op je smartphone. Deze super moderne app geeft je alle informatie over De 80, handige tips en de route. Je kunt dit jaar een loper live tracken (op basis van GPS) op de route. Dat is makkelijk: dan weet je meteen waar de lopers die jij wilt aanmoedigen zijn. De loper moet dat wel hebben ingesteld in de app.

Home screen Live tracking

Leuke weetjes
NielsVoorzitter Niels van der Pluijm vertelt: “De organisatie van De 80 is een enorme opgave. Achter de schermen werken 700 vrijwilligers mee om de tocht te organiseren. Samen met de sponsoren natuurlijk. Het is ongelofelijk wat deze sponsoren voor ons betekenen. Er zijn sponsoren die ons financieel ondersteunen maar ook in natura. Ik noem bijvoorbeeld 1.850 appelflappen, 3.000 koeken, 400 kilo bananen, 1.000 komkommers, 1.260 liter thee, 40.000 bekers, 2.000 liter soep, 10.000 plakken kaas/vlees, 12 kilo drop, 6.000 flesjes appelsientje, 12.000 flesjes Extran. En dat is nog maar een klein gedeelte. En wat is er nog meer nodig? Denk bijvoorbeeld aan 5 kilometer stroomkabels, 120 brancards, 10 liter massageolie, 400 gaasjes, 5 kilometer leukoplast, 1.500 blarenpriksetjes, bouwlampen, jerrycans, dranghekken, kliko’s, stoelen, toiletwagens, enzovoorts. Alles staat nu nog opgeslagen in een loods en onze vrijwilligers van logistiek brengen straks alles naar de juiste plek. Over transport gesproken, wist je dat de tassen van de lopers door vrijwilligers naar alle hoofdposten worden gebracht? Dat is een super service waar de lopers heel blij mee zijn. Tijdens De 80 zelf zijn er ook honderden verkeersregelaars, masseurs en blarenprikkers actief. Alles wordt gemonitord en aangestuurd via het beleidscentrum waar de hele nacht en dag mensen actief zijn. Petje af voor deze coördinatie. De lopers komt het aan niets te kort. Om de vijf kilometer komen ze een post tegen waar ze eten en drinken krijgen. Zelf hoeven ze niets mee te nemen. En bij al deze 21 posten staan ook weer vrijwilligers om de lopers te verzorgen, broodjes te smeren en natuurlijk aan te moedigen! Zo ziet u maar, het is een hele organisatie. Maar we weten waarvoor we het doen: als we de lopers weer veilig over de finish zien komen is het een geslaagd evenement.”

De Rabo Mini 80
Na vier geslaagde edities is het bijna weer zover: de gezelligste (Mini) tocht van Brabant! En dit jaar is onze (Mini) tocht extra speciaal. We vieren namelijk ons vijf jarig jubileum! Tijd voor een feestje! Het thema van dit jaar is dan ook Feest! En wat is nu een feest zonder confett? Vandaar dat je je dit jaar inschrijft op een tijd gekoppeld aan een kleur. Al deze kleuren samen vormen de confetti voor het feestje van De Rabo Mini 80. Het zou dan ook leuk zijn als je gekleed of versierd komt in de kleur van jouw groep. Op zaterdagmiddag 10 september start de Mini 80. Niet alleen het lopen maar ook de super leuke activiteiten langs de route maken dit evenement tot één groot feest voor heel de familie. Daarnaast is de 10 km route dit jaar een spannende speurtocht door verschillende wijken in Waalwijk. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

De vernieuwde route de 80
Dit jaar is de route van de 80 op zes plekken gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit zijn de grootste wijzigingen:

1. Het fietspad tussen Waalwijk en Drunen (de brug over het Drongelens kanaal) was vorig jaar afgesloten. Dit jaar lopen we daar nu wel overheen.
2. We doen dit jaar het centrum van Vlijmen aan. We lopen door de Wolput, langs het Plein en door de Akker. Daarmee betrekken we diverse horecagelegenheden. Zo bieden we de lopers en de toeschouwers dezelfde sfeer als in het centrum van Drunen en Haarsteeg. Het belooft een groot feest te worden in Vlijmen. Het uitgangspunt is uiteraard dat de loper en de veiligheid van de loper centraal staat.
3. Nadat we Elshout hebben gepasseerd gaan we halverwege de polder terug naar Drunen. We lopen via de Elshoutseweg over de Stationsstraat richting de Torenstraat, zodat we een tweede doorkomst hebben op het Raadhuisplein in Drunen. Daar zal door de lokale horeca diverse festiviteiten georganiseerd worden om daarmee de loper in het zonnetje te zetten.
4. Nadat we in Waalwijk Landgoed Driessen hebben aangedaan lopen we in zuidelijke richting naar Sprang-Capelle. Uiteindelijk komen we uit in de Van der Duinstraat om zo koers te zetten naar de Raadhuisstraat. Vanuit daar wordt de oorspronkelijke route weer opgepakt.
5. Na Dongen zetten we koers richting Dongen-Vaart, dat betekent dat we niet richting De Moer en Loon op Zand lopen. De situatie met de hoofdpost De Wetering in Loon op Zand was vanwege het faillissement van SMC tot juni 2016 onduidelijk waardoor we genoodzaakt waren een nieuwe hoofdpost te zoeken. We betrekken nu de vierde en laatste hoofdpost in sporthal De Gaasjes in Dongen-Vaart. Na deze hoofdpost lopen we in noordelijke richting naar Sprang-Capelle. Via o.a. de Zuidhollandsedijk en Capelsestraat lopen we via de westkant van Kaatsheuvel richting de Marktstraat.
6. De wandelaars lopen via de Marktstraat naar het Anton Pieckplein waar een groot ontbijt voor de inwoners van Kaatsheuvel plaatsvindt. Via het plein pakken we de oorspronkelijke route door de Peperstraat en Hoofdstraat weer op richting Sprang-Capelle en Waalwijk. We begrijpen dat veel lopers en inwoners van Loon op Zand en De Moer het jammer vinden dat we dit jaar niet door deze plaatsen lopen. Dat vinden wij natuurlijk ook. Toch hebben we een nieuwe afwisselende route samengesteld. De horeca op de nieuwe stukken in de route wordt goed betrokken en we beloven dat het een prachtige route is!

Vrijwilligers: nog een paar handjes nodig
We zoeken voor een paar (hoofd)posten nog vrijwilligers die meehelpen met het uitdelen van eten en drinken aan de lopers. Het gaat om posten in Waalwijk, Drunen en Vlijmen. En we zoeken nog een paar verkeersregelaars. Help je ons mee? Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website of stuur een email naar [email protected].

Social media
Ook via social media is De 80 actief. Via Facebook houden we je op de hoogte van al het nieuws en geven we je een kijkje achter de schermen. Volg nu ook ons officiële Instagramaccount en Twitteraccount en blijf up to date met de laatste foto’s en video’s van de tocht en alle evenementen rondom de 80 van de Langstraat! Tijdens het hele 80-weekend houden we de accounts up to date
dus volg ons, stel je vragen en deel je eigen berichten over De 80! Gebruik de hashtag #DoeDe80.

Voor wegafsluitingen KLIK HIER (Deze lijst is nog onder voorbehoud van wijzigingen)

Reacties