Doe De 80!

Foto: 80 van de Langstraat

De voorbereidingen voor De 80 van de Langstraat zijn in volle gang! Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het zover: de 36ste editie van deze wandeltocht.

Maar liefst 700 vrijwilligers en honderden sponsoren werken hard om alles te organiseren. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Tot 1 september betaalt u het voordelig voorinschrijf tarief. Loopt u niet mee? Kom dan gezellig kijken! De route kunt u vinden op onze website www.80vandelangstraat.nl zodat u weet waar u kunt gaan kijken.

Programma Mini 80
Voor de vijfde keer in de geschiedenis van De 80 start op zaterdag De Mini 80. Deze keer starten de (jonge) lopers wat later in de middag. De eerste groep start om 13.45 uur vanaf het Unnaplein in Waalwijk, de laatste groep finished rond 18.00 uur. Wist u dat De Mini 80 niet alleen voor kinderen is? Iedereen mag meelopen! Er zijn dit jaar twee routes: 5 km en 10 km. Op de route, vol activiteiten en traktaties, komen de lopers 4 posten tegen waarna ze finishen op het Raadhuisplein, net als de ‘grote’ 80! Tijdens dit jubileumjaar is de 10 km route een speurtocht. Tijdens het wandelen gaan de lopers op avontuur door de wijken. Lukt het de lopers om tijdens de speurtocht achter de oplossing te komen, dan maken ze kans op mooie prijzen.

Programma 80 van de Langstraat
Voor de 36ste keer zal op de tweede zaterdag van september om 20.00 uur het startschot gegeven worden voor de bijna 3.000 lopers van De 80. De start vindt plaats op het Raadhuisplein in Waalwijk waarna de lopers richting Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Haarsteeg,. Elshout, Drunen (2de keer), Waalwijk (2de keer), Sprang-Capelle, Waspik, ’s Gravenmoer, Dongen, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en de finish in Waalwijk lopen. Om u een beeld te geven: we verwachten de lopers vanaf 22.00 uur op de hoofdpost in Vlijmen, vanaf 23.45 uur hoofdpost Waalwijk, vanaf 1.30 uur hoofdpost Waspik en vanaf 4.00 uur op de hoofdpost in Dongen. De eerste wandelaar zal rond 5.00 uur finishen; dat zijn de snelwandelaars. De meeste lopers komen tussen 11.00 uur en 15.00 uur binnen. Iedereen heeft tot 16.00 uur de tijd om te finishen. Komt u onze wandelvrienden binnenhalen op de catwalk op het Raadhuisplein?

Bijzondere finish?
Kent (of bent) u iemand die De 80 gaat lopen om een bijzondere reden? Dan kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]. Wij geven deze informatie door aan onze ‘binnenprater’ René van Boxtel. Hij kan dan bij de finish de loper feestelijk binnenhalen en iets vertellen over de bijzondere reden.

Evenementen tijdens De 80
We horen om ons heen dat er zoveel leuke initiatieven zijn om tijdens De 80 feest te vieren! In Drunen komen de lopers dit jaar twee keer door het centrum. Zoals altijd wordt dit evenement omarmt door de Drunense gemeenschap. Met muziek, overkappingen, eten en drinken en heel veel supporters is dit een geweldige happening. En heeft u al gehoord van het ’80-ontbijt’ in Kaatsheuvel? Op het nieuwe Anton Pieckplein kan iedereen tussen 9.00 en 11.30 uur genieten van een heerlijk ontbijtbuffet (kaartjes zijn € 5 en te koop bij de VVV in Kaatsheuvel) en meteen de lopers aanmoedigen die schuin over het plein lopen! Vanaf 12.00 uur is er op het plein een kindermiddag voor het goede doel Villa Pardoes.

Vrijwilligers: nog 29 helpers gezocht!
Er zijn maar liefst 700 vrijwilligers actief voor, tijdens en na De 80! Dit jaar mochten we met plezier 72 nieuwe vrijwilligers verwelkomen. We zoeken nu nog een paar enthousiaste mensen die ons willen helpen voor de volgende functies:

  • Masseurs voor zaterdagavond en –nacht en de zondag overdag
  • Verkeersregelaars voor voornamelijk zaterdagnacht en zondag overdag (opleiding wordt verzorgd)
  • Vrijwilligers op de posten (uitdelen van eten en drinken aan de lopers)
  • Verzorging van de vrijwilligers op zaterdag
  • Chauffeur voor zaterdagavond (met chauffeurspas)
  • Medewerkers logistiek (zorgen dat alle spullen op de juiste plaats terecht komen op zaterdag, zaterdagavond of zondag

Komt u ons helpen? Dat zou leuk zijn! Mail naar [email protected].

Laatste draai 80

Reacties