De 80 van de Langstraat: dit jaar een vernieuwde route

Foto: De 80 van de Langstraat

De 36ste editie van de Rabobank 80 van de Langstraat vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september. Deze officiële Kennedymars is met zo’n 3.000 deelnemers de grootste van Nederland. De 80 is meer dan een sportieve uitdaging. De tienduizenden bezoekers en omwonenden maken De 80 tot één groot feest dat je niet mag missen. Schrijf je daarom nu in voor de 36ste editie via onze nieuwe website.

Durf jij de uitdaging aan?
Op zaterdagavond 10 september 2016, om 20.00 uur, wordt in Waalwijk het startschot gelost van de 36ste editie van de 80 van de Langstraat. Onderweg word je ruimschoots voorzien van een uitgebalanceerd pakket eten en drinken. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Op de 4 hoofdposten en 17 overige posten is gratis medische ondersteuning en de mogelijkheid tot masseren aanwezig.
Daarnaast kun je ook gebruik maken van het unieke tassentransport. Op zondagmiddag om 16.00 uur (binnen maximaal 20 uur) moeten alle wandelaars 80 kilometer gelopen hebben.

Vernieuwde route!
Dit jaar zal de route op zes plekken wijzigen ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit zijn de grootste wijzigingen:

  1. Het fietspad tussen Waalwijk en Drunen (de brug over het Drongelens kanaal) was vorig jaar afgesloten. Dit jaar lopen we daar nu wel overheen.
  2. We doen dit jaar het centrum van Vlijmen aan. We lopen door de Wolput, langs het Plein en door de Akker. Daarmee betrekken we diverse horecagelegenheden. Zo bieden we de lopers en de toeschouwers dezelfde sfeer als in het centrum van Drunen en Haarsteeg. Het belooft een groot feest te worden in Vlijmen. Het uitgangspunt is uiteraard dat de loper en de
    veiligheid van de loper centraal staat.
  3. Nadat we Elshout hebben gepasseerd gaan we halverwege de polder terug naar Drunen. We lopen via de Elshoutseweg over de Stationsstraat richting de Torenstraat, zodat we een tweede doorkomst hebben op het Raadhuisplein in Drunen. Daar zal door de lokale horeca diverse festiviteiten georganiseerd worden om daarmee de loper in het zonnetje te zetten.
  4. Nadat we in Waalwijk Landgoed Driessen hebben aangedaan lopen we in zuidelijke richting naar Sprang-Capelle. Uiteindelijk komen we uit in de Van der Duinstraat om zo koers te zetten naar de Raadhuisstraat. Vanuit daar wordt de oorspronkelijke route weer opgepakt.
  5. Na Dongen zetten we koers richting Dongen-Vaart, dat betekent dat we niet richting De Moer en Loon op Zand lopen. De situatie met de hoofdpost De Wetering in Loon op Zand was vanwege het faillissement van SMC tot juni 2016 onduidelijk waardoor we genoodzaakt waren een nieuwe hoofdpost te zoeken. We betrekken nu de vierde en laatste hoofdpost in
    sporthal De Gaasjes in Dongen-Vaart. Na deze hoofdpost lopen we in noordelijke richting naar Sprang-Capelle. Via o.a. de Zuidhollandsedijk en Capelsestraat lopen we via de westkant van Kaatsheuvel richting de Marktstraat.
  6. De wandelaars lopen via de Marktstraat naar het Anton Pieckplein waar een groot ontbijt voor de inwoners van Kaatsheuvel plaatsvindt. Via het plein pakken we de oorspronkelijke route door de Peperstraat en Hoofdstraat weer op richting Sprang-Capelle en Waalwijk.

De route wordt nu uitgetekend en zal binnenkort op de website verschijnen.

Tarief voorinschrijving
Wanneer je nu inschrijft voor een geheel verzorgde 80 kost de voorinschrijving via internet € 23,50. Dit bedrag geldt tot 1 september 2016. Van 1 september tot en met 10 september is het inschrijfbedrag € 33,50. Inschrijven kan via de website www.80vandelangstraat.nl.

Reacties