Weer één

Foto: Michel Geers

Daar komt er weer één. En weer één. En weer één.

Met een slakkengangetje volgen de auto’s elkaar op. Vooraan in de rij de meest belangrijke persoon, en dat terwijl diegene dood is. Direct daarachter de belangrijkste – nog levende – mensen die het dichtst verbonden waren met de overledene. Achteraan de slinger van auto’s de oude vrienden, verre familieleden en vergeten liefdes. Vandaag komt er maar geen einde aan de rits.

De parkeerplekken op de begraafplaats zijn op, waardoor mensen langs de weg beginnen te parkeren. Tot aan het begin van de Bloemendaalweg worden auto’s geparkeerd. Mensen lopen langs, velen snotterend in zakdoeken met hun blikken op oneindig alsof het ook hun laatste dag op aarde is. Sommigen met een neutraal of zelfs lachend gezicht, alsof het een dag als elke andere is. Wat uiteindelijk ook zo is.

Overal worden mensen begraven. Ook in Waalwijk.

Omdat ik op de Bloemendaalweg woon, zit ik soms op de eerste rij van begrafenis bezoekende autostoeten. Ik kijk naar deze mensen en maak me een voorstelling van de persoonlijkheden van de doden waar het om gaat. Als iedereen zich heftig uit en veel huilt, moet het een tragische dood zijn geweest. Als er een hoop mensen durven te lachen en niet gedrukt worden door de tragiek, dan was de overledene waarschijnlijk een levensgenieter met een lang en goed leven en een pijnloze dood. Bij degene die nu begraven wordt is het moeilijk te zeggen. Gezien de populariteit zal het waarschijnlijk een leuk en niet al te oud persoon geweest zijn. Dit gecombineerd met de vele snotterende mensen betekent dat degene wellicht te vroeg is heen gegaan.

Daar gaat er weer één. En weer één. En weer één.

Joep


Wie is Joep?

Joep heeft een korte historie (26) van banen en reizen en schrijft met zijn eigen bedrijf JouwTekstman voor verschillende platforms en opdrachtgevers. In de column ‘Joeps kijk op Waalwijk’ verwondert hij zich over zaken die zich binnen de stadsgrenzen afspelen. Hij doet dat met een frisse blik en vaak een ironische ondertoon. Elke oneven week op vrijdag om 12 uur.

Lees ook de andere columns van Joep:

article
65848
Weer één
Daar komt er weer één. En weer één. En weer één. Met een slakkengangetje volgen
https://waalwijk.nieuws.nl/column/20170915/weer-een/
2017-09-15T12:45:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/06/09112832/Joep-Klerx.jpg
Column, Nieuws