De Loco Loco Discoflop tijdens ‘Swingen in de Stad’

Foto: Michel Geers

Het is vrijdagavond tegen 11 uur, het is droog en de temperatuur bedraagt zo’n 24 zwoele graden. Het centrum van Waalwijk bruist. De terrassen zitten vol, op het raadhuisplein kunnen niet veel mensen meer bij, het bier vloeit redelijk rijkelijk en de sfeer is goed.

DJ Rob draait er de kantjes niet vanaf en doet het zeker niet slecht, al lijken sommige van zijn platen de THT-datum wel te zijn gepasseerd. Het swingt dus redelijk, maar ik denk dat het zeker nog swingender kan, dus ik kijk samen met mijn biertje erg uit naar de volgende, afsluitende DJ van deze – volgens mij erg succesvolle – editie van Swingen in de stad in Wolluk.

Mijn oren bloeden van het geluid, mijn ogen wateren van het aanzicht en mijn mond hangt op de grond van verbazing als ik 10 minuten getuige ben van de act die DJ Rob opvolgt. De ‘Loco Loco Discoshow’ is een act die bestaat uit drie vijfenveertigjarige treurwilgen in hun midlifecrisis – althans zo lijkt het. Van die drie staat er één achter de mengpanelen voornamelijk liedjes zoals Van-voor-naar-achter en Het Poppentheater te draaien en waar mogelijk verder te verminken. De tweede staat vooraan op het podium met elk liedje mee te dansen en vooral onverstaanbare geluiden door de microfoon te roepen. En de laatste van de drie weet zelf volgens mij ook niet helemaal waar hij op welk moment wat moet doen. Maar, door zijn coole, oranje, half doorzichtige Bono-bril valt het bijna niet op dat zijn toegevoegde waarde op het podium uiterst gering is.

Na een aantal minuten van gewenning begint de dansman vlaggetjes in het publiek te gooien. Die kan iedereen oprapen en uitdelen. En er dan mee zwaaien dus. Dit gebeurt onder het genot van erg slechte muziek waar tot mijn verbazing kreungeluiden doorheen zijn gemixt – voor de duidelijkheid, dit is geen grap, drie mannen van in de veertig hebben ter vermaak van een vol plein kreungeluiden door hun muziek heen gemixt. Veel erger kan het niet worden. Maar, zoals vaker in een verhaal waarin iemand de zin ‘veel erger kan het niet worden’ gebruikt, wordt het nog erger. Om kwart over twaalf ’s nachts, aan het hoogtepunt van een goed georganiseerd dance feest is met een vol raadhuisplein in Waalwijk, een vlaggenzwaai competitie gehouden. Je leest het goed. Een vlaggenzwaai competitie. Gevolgd door, echt waar, een sambaballen wedstrijd. Ik waan me op mijn 7e verjaardag en begrijp me goed, die was leuk, maar ik ben geen 7 meer. En de overige 99,9% op dit plein ook niet. Je hoeft me niet te geloven, maar geloof me; het was allemaal net zo tenenkrommend als het klinkt.

Op dat moment zegt een vriend tegen me dat mijn mond open staat. Ik excuseer me en vertel hem dat ik dat wel vaker heb als mijn hersenen van verbazing even kortsluiting maken.

Ik had op een mooie afsluiter gehoopt. Een DJ die ons het laatste uur van deze swingende vrijdagavond mee zou nemen naar een audiovisuele climax. Geen Martin Garrix of Hardwell, dat snap ik ook wel, maar gewoon een goede DJ. Een vol plein in extase als afsluiter van een succesvolle, swingende avond was ook wat Waalwijk verdiende.

Maar wat we kregen was een flop, kreungeluiden door slecht gemixte muziek en heimwee naar DJ Rob. Mede mogelijk gemaakt door drie pipos in pak die zichzelf twee keer Loco en een show noemen.

Volgende keer maar een DJ met allure vragen om af te sluiten denk ik. Dave Roelvink bijvoorbeeld.

Joep


Wie is Joep?

Joep heeft een korte historie (26) van banen en reizen en schrijft met zijn eigen bedrijf JouwTekstman voor verschillende platforms en opdrachtgevers. In de column ‘Joeps kijk op Waalwijk’ verwondert hij zich over zaken die zich binnen de stadsgrenzen afspelen. Hij doet dat met een frisse blik en vaak een ironische ondertoon. Elke oneven week op vrijdag om 12 uur.

Lees ook de andere columns van Joep:

 

article
65115
De Loco Loco Discoflop tijdens ‘Swingen in de Stad’
Het is vrijdagavond tegen 11 uur, het is droog en de temperatuur bedraagt zo’n 24
https://waalwijk.nieuws.nl/column/20170901/de-loco-loco-discoflop-tijdens-swingen-in-de-stad/
2017-09-01T10:10:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/06/09112832/Joep-Klerx.jpg
Column, Nieuws