Waalwijk en wiet

Foto:

‘Politie rolt (2) wietkwekerijen op in Waalwijk’, ‘Verdachte uit Sprang-Capelle aangehouden voor hennepkwekerij’, ‘Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast in flat in Waalwijk’, ‘Hennepkwekerij gevonden in woning Edouard Lalostraat Waalwijk’.

Dit zijn krantenkoppen van respectievelijk twee maanden, een maand, een week en twee dagen geleden. Het is redelijk regelmatig raak en het lijkt erop dat het zomaar je overbuurman, je banketbakker of je postbode kan zijn die met zijn extra groene vingers wat bijverdient. Het gras is ook altijd groener aan de overkant.

Hennep: dat lekkere, groene, sterk ruikende plantje waar de lage landen en dan met name Amsterdam wereldwijd bekend om staat. We waren een van de eerste landen die het recreatief gebruik van de plant legaliseerden. Omdat we zo’n lekker vrij land zijn. Alleen omtrent het verbouwen, inkopen en opslaan van de plant heerst dus nogal wat onduidelijkheid. Ook in Waalwijk, met eerdergenoemde krantenkoppen als gevolg. Het continue oprollen van die illegale kwekerijen is natuurlijk voor niemand leuk. Daarom help ik de gemeente graag een handje met een creatieve oplossing, waar iedereen aan bij kan dragen.

Het Wij-telen-samen-plan

Elk huishouden in Waalwijk zet drie wietplantjes op de vensterbank of op zolder of in de tuin en het hele probleem is opgelost. En wel om deze redenen. 1. De grootschalige teelt is niet meer aantrekkelijk omdat heel fucking Waalwijk groen is en het aanbod de vraag overstijgt; 2. Iedereen in Waalwijk verdient een paar euro per jaar extra, leuk als je een weekendje weg wil, naar Amsterdam bijvoorbeeld; 3. Waalwijk komt bekend te staan als een innovatieve stad die haar problemen op een nieuwerwetse manier oplost; 4. Waalwijk komt bekend te staan als wietstad (‘Waalwijk wietstad’ ligt toch ook gewoon erg lekker in de mond), waardoor we internationaal gezien kunnen claimen dat het toerisme in Amsterdam de wiet uit Waalwijk rookt; En 5. (dit is een extraatje) Je hebt op het schoolplein bij het ophalen van de kids weer een extra gemeenschappelijk gespreksonderwerp: ‘Hoe doet de jouwe het?’ ‘Ja goed, er komen al flink wat toppen in.’ ‘Ah leuk, dit jaar een weekendje naar het buitenland dan!?’ ‘Ja misschien wel, hey fijne woensdagmiddag hé!’ ‘Joee, jullie ook.’

Misschien een idee om dan ook het schoenenmuseum maar te laten voor wat het is en ‘Waalwijks Wietmuseum’ samen te voegen met SLEM. Als we dan toch bezig zijn is het wellicht ook verstandig om een paar symbolische plantjes in de nieuwe stadstuin te planten, het wapen van Waalwijk van een wietblad te voorzien en een lokale legendarische frietkar nieuw leven in te blazen onder de nieuwe naam ‘Wiet van Piet’.

De Efteling is van Kaatsheuvel. Het ‘Wij-telen-samen-plan’ van Waalwijk. Gezellig. Gratis geld. Goed voor de stad. En geen krantenkoppen meer als: ‘Hennepresten geruimd in woning aan de Kasteellaan Waalwijk’, maar bijvoorbeeld:

‘Slotdag ‘Wij-telen-samen-plan’ in Waalwijk sluit af met opbrengst van €1.240,- per huishouden.’

‘t Is maar een ideetje.

Joep


Wie is Joep?

Joep heeft een korte historie (26) van banen en reizen en schrijft met zijn eigen bedrijf JouwTekstman voor verschillende platforms en opdrachtgevers. In de column ‘Joeps kijk op Waalwijk’ verwondert hij zich over zaken die zich binnen de stadsgrenzen afspelen. Hij doet dat met een frisse blik en vaak een ironische ondertoon. Elke oneven week op vrijdag om 12 uur.

article
62666
Waalwijk en wiet
‘Politie rolt (2) wietkwekerijen op in Waalwijk’, ‘Verdachte uit Sprang-Capelle aangehouden voor hennepkwekerij’, ‘Hennepkwekerij ontdekt
https://waalwijk.nieuws.nl/column/20170707/waalwijk-en-wiet/
2017-07-07T12:00:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/06/06211325/Joep-Klerx1.jpg
Joep, SLEM
Column, Nieuws