112

52-jarige Tilburger aangehouden voor schietincident Waalwijk

Foto: FPMB

WAALWIJK – Bij een schietincident maandag 21 juni 2021 is een man gewond geraakt. Er zijn twee verdachten aangehouden, een daarvan is weer in vrijheid gesteld.

Rond 15.35 uur ontving de politie een melding van een schietincident aan de Andreas Zijlmansstraat. Een persoon, een 26-jarige man uit Waalwijk, is hierbij gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Direct zijn agenten een onderzoek gestart waarbij diverse sporen zijn veilig gesteld.

Aanhoudingen

De verdachten vluchtte weg in een auto. Rond 17.30 uur kregen agenten zicht op een voertuig waar de verdachten vermoedelijk inzaten. Een 52-jarige man uit Tilburg en een 41-jarige vrouwelijke bijrijder uit Waalwijk zijn op de Burgemeester van de Klokkenlaan aangehouden met behulp van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten. De vrouw is later heengezonden, zij wordt niet verdacht van betrokkenheid. De man zit nog vast voor verhoor en verder onderzoek.

BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten

Omdat het om een schietincident ging, hebben de agenten besloten de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten toe te passen. Bij deze techniek krijgen verdachten aanwijzingen van de agenten zodat zij de aanhouding kunnen verrichten. De aanwijzingen zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog, jullie zijn aangehouden, ‘loop naar achteren’, ‘op je knieën’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen