112

Vrachtwagenchauffeur rijdt al twee jaar rond zonder geijkte tachograaf

Foto: Politieteam Langstraat

WAALWIJK – Op woensdag 10 maart om 10.30 uur werd door een motorrijder van basisteam Langstraat een controle uitgevoerd op het wegvervoer op de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle.

Daarbij werd een vrachtwagen afkomstig uit Litouwen gecontroleerd. De Russische chauffeur werd onder andere gecontroleerd op de Arbeidstijdenwet. Hierbij werd geconstateerd dat de tachograaf niet meer aan de eisen voldeed, deze was namelijk al ruim 2 jaar niet meer geijkt. Dit leverde een overtreding op van het Arbeidstijdenbesluit Vervoer.

Hiervan is een boeterapport opgesteld, welke zal worden verzonden naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij zullen zorgen voor een bestuurlijke strafbeschikking (boete) voor de betrokken firma.

Controles in het wegvervoer blijven noodzakelijk. Een tachograaf houdt onder meer de rij -en rusttijden bij van de chauffeur. Gesjoemel met tachografen brengt bovendien de veiligheid, gezondheid en het welzijn van chauffeurs in gevaar en de veiligheid van andere weggebruikers. De ILT treedt hiertegen op, samen met de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen