112

Waalwijker (32) aangehouden met 5,5 kilo zwaar illegaal vuurwerk in auto

Foto: Politie Waalwijk

WAALWIJK – Agenten hebben aan de Mr. Van Coothstraat een 32-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man had ruim 5,5 kilogram zwaar illegaal vuurwerk bij zich.

De politie had informatie dat de verdachte in bezit zou zijn van het vuurwerk. Hij is dinsdagmiddag 15 december opgespoord en in zijn auto aangehouden. In eerste instantie verzette de man zich tijdens de aanhouding, hij moest door 3 agenten uit zijn auto worden gehaald. In het voertuig vonden agenten het vuurwerk. De man is vast gezet voor verder onderzoek. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Levensgevaarlijk

Het opslaan of vervoeren van vuurwerk is levensgevaarlijk. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer. Vermoed u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Voor meer informatie over vuurwerk kun je op de themapagina van de politie kijken. Onder het kopje ‘Hoe weet ik of vuurwerk illegaal is’ vind je informatie over de ‘Big 5’. Dit zijn de gevaarlijkste soorten vuurwerk.


Op zoek naar originele kerscadeaus? Bezoek dan De LangstraatShop.
De skyline producten zijn alleen hier verkrijgbaar! Snelle levering!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen