112

Waalwijkers betrapt op rijden onder invloed van drugs

Foto: Politieteam Langstraat

WAALWIJK – Een 46-jarige Waalwijker werd in de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag 29 augustus betrapt op het rijden onder invloed van harddrugs op de Mr. van Coothstraat.

Ook bleek de man een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben na een eerdere veroordeling terzake rijden onder invloed van drugs in Kaatsheuvel in 2019. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en opiaten, vermoedelijk heroïne. Van de man werd bloed afgenomen door een arts op het politiebureau. De man kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien. De uitslag van het bloedonderzoek zal separaat volgen via het NFI.

Een 37-jarige Waalwijker werd in de nacht van zaterdag 29 augustus op zondag 30 augustus betrapt op de Baardwijksestraat. Agenten hielden de man staande, omdat hij te hard reed aldaar. De Waalwijker bleek onder invloed van softdrugs te zijn, hij testte positief op THC (het bestanddeel in cannabis). Ook van deze jongeman werd bloed afgenomen door een arts. Proces-verbaal zal na de uitslag worden opgemaakt.

Speekseltesten worden door agenten gebruikt in het verkeer om eenvoudiger bestuurders op drugs te kunnen controleren. Deze controle is en blijft nodig!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen