112

Politiecontroles Waalwijk en Kaatsheuvel

Foto: Politie Waalwijk

WAALWIJK / KAATSHEUVEL – Op dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni 2020 hebben agenten van team Langstraat algemene verkeerscontroles gehouden. De controlelocaties in Waalwijk betroffen de Professor Lorentzweg en de Akkerlaan. In Kaatsheuvel werd er gecontroleerd op de Europalaan. Er werd voor diverse feiten geverbaliseerd.

Bij een algemene controle controleren we de staat van het voertuig, aanhanger en of de juiste documenten aanwezig zijn. Tevens werd er op snelheid en rijden onder invloed gecontroleerd.

Uit de controle bleek dat 80% van de gecontroleerde brom/snorfietsen niet voldeed aan de gestelde constructiesnelheid. De hoogst gemeten constructiesnelheid betrof 70 km per uur. Er werden 3 bromfietsen voor technisch onderzoek uit het verkeer gehaald. Deze waren onder andere voorzien van begrenzers (hiermee kan eenvoudig de snelheid van de brom/snorfiets geregeld worden). Hiervoor zal tevens een proces-verbaal worden opgemaakt. 8 brom/snorfietsers ontvingen een WOK melding. Zij dienen hun bromfiets opnieuw te laten keuren bij de RDW. Dit naar aanleiding van een te hoge constructiesnelheid. Tevens controleert de RDW ook de algemene staat en technische eisen van de brom/snorfiets.

Op alle locaties werd er een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheidsovertreding werd gemeten op Professor Lorentzweg. Daar reed een bestuurder 34 km harder dan was toegestaan.

Verder werden er onder andere bekeuringen geschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet de juiste categorie hebben voor het rijden met een aanhangwagen (categorie BE), rijden zonder rijbewijs en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het fietsen, de technische staat en eisen die gesteld zijn voor aanhangwagens, waaronder geen hulpkoppeling of niet juist bevestigd, geen losbreekreminrichting, kentekenplaat en verlichting niet zichtbaar, losse lading niet afdekken en een kale band.

Bij een bromfietsbestuurder werd geconstateerd dat hij reed zonder rijbewijs en onder invloed was van verdovende middelen. Hiervoor zal proces verbaal worden opgemaakt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden