112

Tuincentrum Sprang-Capelle een jaar dicht

Foto van 7 maart 2019
Foto: FPMB

SPRANG-CAPELLE – Het tuincentrum Agro Nova aan de Van der Duinstraat in Sprang-Capelle is gisteren door de gemeente voor een jaar gesloten. De maatregel is opgelegd, omdat er spullen zijn aangetroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij.

Op 7 maart 2019 vond de politie spullen bij het tuincentrum, die gebruikt zouden kunnen worden voor het starten van een hennepkwekerij. Het ging om grote hoeveelheden vloeibare meststoffen, een groeitent, slakhuisventilatoren en ander kweekmateriaal.

Burgemeester Nol Kleijngeld besloot het tuincentrum aan te pakken. Hij maakte daarbij gebruik van de aangescherpte regels rond het Damoclesbeleid waarbij een burgemeester ook een pand kan laten sluiten bij zogeheten ‘voorbereidingshandelingen.’

De sluiting heeft een tijd op zich laten wachten, omdat het tuincentrum zich tegen de sluiting verzette. Maar onlangs gaf de Raad van State toestemming voor de sluiting.

De politie in Waalwijk maakt speciale melding van de sluiting op haar facebook-pagina. ,,Na een gezamenlijke inspanning van politie Langstraat, gemeente Waalwijk en de Taskforce is een tuincentrum aan de Van der Duinstraat in Sprang-Capelle vandaag voor een jaar gesloten op grond van de Opiumwet”, laat ze weten. ,,Een primeur voor ons allemaal.”

Bron: Brabants Dagblad