112

Vier bestuurders in Waalwijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol

Foto: Pixabay

WAALWIJK – Afgelopen nacht werden door agenten verschillende bestuurders in Waalwijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Pakketweg werd een 25-jarige Waalwijker betrapt in zijn auto. Hij blies 490 ug/l, wat 5x de maximale hoeveelheid betrof voor deze beginnend bestuurder. De man kon zijn rijbewijs achterlaten. Hij zal een cursus moeten gaan volgen en krijgt een behoorlijke boete. Zijn rijbewijs zal hij enkele maanden kwijt zijn.

Een 39-jarige Waalwijker werd op zijn scooter betrapt op de Putstraat, terwijl hij ook onder invloed was van alcohol. Hij negeerde een rood licht, waarna hij werd staande gehouden door agenten. Ook deze man blies 300 ug/l. Ook hij kreeg een boete. Zijn rijbewijs mocht hij behouden.

Een 18-jarige man uit Nieuwkuijk werd betrapt op de Grotestraat. Hij had net 6 weken zijn rijbewijs. Toch reed hij met bijna 3x de maximale hoeveelheid alcohol op. Hij blies 230 ug/l als beginnend bestuurder. Hij kreeg een boete van 300 Euro. Ook zal hij een punt kwijtraken op zijn rijbewijs.

Een 43-jarige man uit Boxtel werd rijdend aangetroffen op de Wilhelminastraat. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. Hij blies 410 ug/l en kreeg een boete van 425 Euro. De man kon niet naar huis. Hij mocht ook nog eens 63 dagen blijven ivm openstaande vonnissen. Hij is ingesloten.

Uit deze nacht blijkt maar weer eens dat mensen het niet nauw nemen met de verkeersveiligheid door onder invloed te gaan rijden!

Bron: Politie Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen