112

Verkeerscontroles Waalwijk

Foto: Politie de Langstraat

Op dinsdag 15 oktober werden er door agenten van team Langstraat verkeerscontroles gehouden. Er werden ook een aantal locaties meegenomen die mensen tijdens het vragenuurtje van 14 oktober hadden aangegeven.

St. Antoniusstraat in Waalwijk

  • 2x overschrijding maximum snelheid
  • 1x niet tonen rijbewijs
  • 5x gordel niet gebruiken
  • 1x kind onder de 3 niet in een kinderstoeltje

Putstraat in Waalwijk

  • 3x gordel niet gebruiken
  • 1x geen voorrang verlenen
  • 1 x overschrijding maximum snelheid
  • 1 x inbeslagname begrenzer snorfiets

Achtervolging Waalwijk

Een ruim 4 minuten durende achtervolging door de straten van Zanddonk heeft geleid tot de aanhouding van een 17 jarige mannelijke inwoner van Waalwijk.
Rond 11.30 uur zag een motorrijder van Team Langstraat de bestuurder van een bromfiets en zijn passagier zonder helm rijden over de Beethovenlaan.
De motorrijder besloot over te gaan tot staandehouding echter dacht de bestuurder daar anders over. Door te rijden door groenstroken, brandgangen, voetpaden en doorrijbelemmeringen probeerde de bestuurder de motorrijder kwijt te rijden. Dit ging voor de bestuurder echter mis op de Meerdijk toen deze in een doorsteek naar de Annie M.G. Schmidstraat onderuit gleed omdat deze probeerde langs de doorrijbelemmering te rijden. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder heeft geen verwondingen opgelopen door de val.

Al snel werd duidelijk waarom de bestuurder er vandoor ging. Hij reed namelijk niet voor de eerste keer zonder rijbewijs. Tevens was de scooter onverzekerd. Vanwege een eerdere overtreding (enkele maanden geleden) was tevens een WOK (Wacht Op Keuren) signaal aanwezig wat betekent dat de scooter niet aan het verkeer mag deelnemen totdat deze door de RDW weer is goedgekeurd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt ter zake negeren stopteken, gevaar en hinder veroorzaken op de openbare weg, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, rijden tijden WOK en rijden zonder helm.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen