112

Hennepkwekerij Nieuwe Zeine (update)

Foto: FPMB

Op woensdag 28 augustus werd tijdens een integrale controle vanuit de politie en Gemeente Waalwijk een ondergrondse hennepkwekerij in een kelder aangetroffen aan de Nieuwe Zeine. De bewoner werd hierbij aangehouden. In de hennepkwekerij werden 293 planten aangetroffen.

Hennepkwekerij Nieuwe Zeine

Aantreffen hennepkwekerijOp woensdag 28 augustus werd tijdens een integrale controle vanuit de politie en Gemeente Waalwijk een ondergrondse hennepkwekerij in een kelder aangetroffen aan de Nieuwe Zeine. De bewoner werd hierbij aangehouden.In de hennepkwekerij werden 293 planten aangetroffen.Tijdens het onderzoek werd er in een aangrenzende kelder een grote hoeveelheid aan vaten aangetroffen met onbekende vloeistoffen hierin. Hiervoor werd de brandweer en het LFO ingeschakeld om onderzoek te doen naar de inhoud van deze vaten. Na onderzoek bleek dat de inhoud van de vaten niet gevaarlijk was en geen drugs gerelateerde vloeistoffen bevatte. Er was sprake van diefstal van stroom en water. Enexis en Brabant Water hebben aangifte gedaan van diefstal.In verband met de gevaarszetting van de electriciteit heeft Enexis de electriciteitsvoorziening in de Nieuwe Zeine en omliggende straten gedurende enkele uren af moeten sluiten, waardoor de bewoners enkele uren geen stroom meer hadden.Tijdens het ruimen van de hennepkwekerij bleek dat er mogelijk sprake was van een tekort aan zuurstof in de ruimte. De brandweer werd voor de tweede maal ingezet om een CO meting uit te voeren. Nadat het sein "Veilig" door de brandweer werd gegeven kon de hennepkwekerij geruimd worden.Veel bedrijven en instellingen zijn belast met het ruimen van hennepkwekerijen en gaat gepaard met veel mankracht. Bij deze hennepkwekerij werden onder andere ingezet:Boa`s en handhavers van de gemeente Waalwijk.De brandweer.Specialisten gevaarlijke stoffen van de brandweer.Agenten van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling).Agenten van team Langstraat.Ruim -en -ontmantelingsploeg voor de hennepkwekerij.Personeel Enexis.Personeel Brabant Water.Een loonbedrijf met graafmachine voor ondersteuning.Brabant Water Enexis Netbeheer Brandweer Waalwijk Brandweer Midden- en West-Brabant

Geplaatst door Politie gemeente Waalwijk op Donderdag 29 augustus 2019

Tijdens het onderzoek werd er in een aangrenzende kelder een grote hoeveelheid aan vaten aangetroffen met onbekende vloeistoffen hierin. Hiervoor werd de brandweer en het LFO ingeschakeld om onderzoek te doen naar de inhoud van deze vaten. Na onderzoek bleek dat de inhoud van de vaten niet gevaarlijk was en geen drugs gerelateerde vloeistoffen bevatte.

Er was sprake van diefstal van stroom en water. Enexis en Brabant Water hebben aangifte gedaan van diefstal. In verband met de gevaarszetting van de elektriciteit heeft Enexis de elektriciteitsvoorziening in de Nieuwe Zeine en omliggende straten gedurende enkele uren af moeten sluiten, waardoor de bewoners enkele uren geen stroom meer hadden.

Tijdens het ruimen van de hennepkwekerij bleek dat er mogelijk sprake was van een tekort aan zuurstof in de ruimte. De brandweer werd voor de tweede maal ingezet om een CO meting uit te voeren. Nadat het sein “Veilig” door de brandweer werd gegeven kon de hennepkwekerij geruimd worden.

Veel bedrijven en instellingen zijn belast met het ruimen van hennepkwekerijen en gaat gepaard met veel mankracht. Bij deze hennepkwekerij werden onder andere ingezet:

  • Boa`s en handhavers van de gemeente Waalwijk
  • De brandweer
  • Specialisten gevaarlijke stoffen van de brandweer
  • Agenten van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling)
  • Agenten van team Langstraat
  • Ruim -en -ontmantelingsploeg voor de hennepkwekerij
  • Personeel Enexis
  • Personeel Brabant Water
  • Een loonbedrijf met graafmachine voor ondersteuning