112

Groot gaslek in Kaatsheuvel, reparatie gaat nog uren duren

Op de Tilburgseweg in Kaatsheuvel is vrijdagmiddag een gaslek ontstaan op een diepte van 1.70 meter. Het dichten van het gaslek gaat nog uren duren. Op dit moment spuit het gas nog steeds uit de leiding. Dat meldt het Brabants Dagblad.

In de komende uren moet het gaslek gedicht worden. Dat is nog een hele klus, want er moet aan allebei de kanten gegraven worden om de leiding bloot te leggen. Pas dan kan het lek worden gedicht.

Het gaslek ontstond bij werkzaamheden bij de kruising van de Tilburgseweg en Vaartstraat. Een bedrijf probeerde de gesteldheid van de bodem in kaart te brengen, aangezien men van het kruispunt een rotonde wil maken. Tijdens die werkzaamheden werd de gasleiding geraakt met grote gevolgen.

Direct werd er een nabijgelegen woning ontruimd, net als restaurant De Molen aan de Vaartstaat. Bezoekers mogen inmiddels het restaurant weer betreden omdat de wind gunstig staat. De bewoners van de dichtstbijzijnde woning mogen nog niet terug.

Een groot gebied rondom de Tilburgseweg is afgesloten, zodat de werkzaamheden in alle rust plaats kunnen vinden. Deze veiligheidszone strekt zich honderden meters uit.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden