112

Getuigenoproep plofkraak geldautomaat ABN-AMRO Waalwijk

Foto: FPMB

Waalwijk – Vermoedelijk twee personen hebben vrijdagnacht 9 augustus een geldautomaat aan de Dr. Ringerstraat in Waalwijk opgeblazen met explosieven. De pui is hierbij hevig ontzet geraakt, onduidelijk is of er iets buit is gemaakt.

Omwonenden hoorden omstreeks 03.45 uur een harde knal. Toen zij naar buiten keken zagen zij dat de pui van het pand waarin een geldautomaat zat opgeblazen was. Ook zagen zij twee personen die op een scooter wegreden. Vanwege de hoeveelheid explosieven die gebruikt zijn bij de plofkraak, moet de gevel van het pand gestut worden.

Getuigen hebben een wit bestelbusje weg zien rijden richting de Midden-Brabantweg, vermoedelijk heeft deze ook met de plofkraak te maken. De politie roept getuigen en mensen met beelden van de daders dan ook op zich te melden.

Getuigenoproep

Heeft u iets verdachts gezien dat mogelijk met deze plofkraak te maken heeft? Weet u misschien wie er achter zitten of weet u waar de verdachten heen zijn gevlucht, of heeft u informatie over de scooter of auto? Meld dit dan:

Heeft u camerabeelden van de openbare weg in de omgeving meld dit dan: