112

Bijna zeshonderd smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles

Foto: Politie

In het verlengde van de controleweek begin april, controleerden de politie afgelopen dagen opnieuw op de Oost-Brabantse wegen vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. In vijf dagen tijd bekeurden de politie deze week zelfs bijna zeshonderd bestuurders.

Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerde de politie ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden ze opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen agenten in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door politieagenten in onopvallende auto’s. Als agenten een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven ze dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen bijna zeshonderd keer.

Bijvangst

Tijdens de controledagen richtte de politie in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. Ze traden op tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden ze rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK.

Verspreid

De touringcar rijdt verspreid over de controleweken door heel Brabant en Zeeland, waarbij de controles de afgelopen week vooral in het oosten van de provincie plaatsvonden. De komende week ligt de focus meer op West-Brabant en Zeeland. De controles worden meerdere keren herhaalt tot het einde van het jaar.

Bewustwording

Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. De politie wil bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
article
94608
Bijna zeshonderd smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles
In het verlengde van de controleweek begin april, controleerden de politie afgelopen dagen opnieuw op
https://waalwijk.nieuws.nl/112/20190517/bijna-zeshonderd-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles/
2019-05-17T19:50:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/05/17194946/touringcar.jpg
112, Nieuws