112

Diverse bekeuringen en een aanhouding bij politiecontroles

Foto: Politie

Politieagenten hebben zondagmiddag en -avond zich bezig gehouden met diverse controles van weggebruikers. Zo werd op de Midden-Brabantweg te Loon op Zand een snelheidscontrole gehouden. Ondanks het feit dat er grotere borden met de maximum snelheid staan en dat deze controle werd aangekondigd op Facebook gingen er toch 10 bestuurders in de fout.

De bekeuringen werden uitgedeeld voor de minimale (netto) overschrijding van 30 kilometer per uur. 2 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren vanwege respectievelijk 57 km en 50 km snelheidsoverschrijdingen.

Daarnaast werd er bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, plaats op de weg, niet dragen van een helm en het onverzekerd rijden.

Een bestuurder bleek verder onder invloed van alcohol te zijn en kreeg een forse boete. Een andere bestuurder op een scooter ging er op de Horst vandoor toen hij politie zag. Hij reed echter op een stoeprand waardoor hij ten val kwam. De man, een bekende van de politie, bleek inbrekerswerktuigen en een honkbalknuppel bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex.

De gemeente bekijkt of de verdachte een last onder dwangsom van 2.500€ kan worden gegeven voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden