112

Opstandige dronken man aangehouden na vechtpartij in Waalwijk

Op woensdag 10 oktober omstreeks 20.30 uur werd een 40-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden ter zake een mishandeling.

Agenten die op een melding van een conflict af waren gekomen zagen dat een man plotseling in gevecht raakte met een andere persoon. De agenten waren hierop genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Nadat de man na gebruik van de pepperspray aangehouden kon worden, werd hij getransporteerd naar Tilburg. De agenten die hem overbrachten waren genoodzaakt om met spoed hem over te brengen, omdat hij opstandig werd en begon te spugen in de politieauto in de richting van de agenten. Bij aankomst op het bureau werd een blaastest afgenomen op grond van de Wet Middelen Gebruik.

Bij aangehouden personen is de politie sinds vorig jaar bevoegd om een blaas en / of speekseltest uit te voeren, of er drank, drugs of beide gebruikt is bij het plegen van een misdrijf. De man was niet onder invloed van drugs, wel onder invloed van alcohol. De man blies 1240 UgL. Hij zit voorlopig vast voor verder onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen