112

Politie treft vals geld en imitatiewapens aan tijdens drukke stormachtige dag

Foto: Politie

Terwijl de westerstorm over Nederland trok waren politieagenten van Politieteam Langstraat druk in de weer met een divers aantal meldingen. Hierbij zaten een aantal mooie successen maar ook enkele heftige meldingen.

Zo veroorzaakte de harde wind een zwaar verkeersongeval op de Waspikse Weg te ’s Gravenmoer. Aldaar botste een schoolbus frontaal op een boom. De chauffeur kwam hierdoor bekneld te zitten en raakte zwaargewond. Ook diverse schoolkinderen raakte gewond ten gevolgen van de aanrijding. Tijdens de behandeling van dit incident werden wij o.a. ondersteund door Politieteam Dongemond en de Verkeersongevallenanalyse

Kort hierna ontvingen wij een melding van een reanimatie op de Vier Heultjes te Sprang-Capelle. Politieagenten die in de directe omgeving doende waren hebben direct eerste hulp verleend.

Aan het begin van de middag surveilleerden politieagenten over de Horst te Kaatsheuvel. Aldaar zagen zij een hun bekende veelpleger stilstaan met zijn bestelauto. Bij verdere controle bleek deze 46-jarige man uit Kaatsheuvel diverse goederen in zijn auto te hebben liggen vermoedelijk afkomstig vanaf een of meerdere bouwtereinnen. Omdat het vermoeden bestaat dat deze goederen van diefstal afkomstig zijn werd de verdachte direct op heterdaad aangehouden. De bestelauto en de goederen werden in beslag genomen. Deze verdachte werd ook reeds verdacht van diverse keren tanken zonder te betalen. Deze zaken zal de recherche meenemen in het lopende onderzoek.

Later die middag ontving de wijkagent van de Verdistraat te Waalwijk informatie dat een van de bewoners in het bezit zou zijn van vals geld. Hierop werd een nader onderzoek ingesteld. Bij een 18-jarige inwoner van Waalwijk werden inderdaad enkele valse bankbiljetten aangetroffen. De verdachte werd hierop direct aangehouden. Uit verder onderzoek bleek dat er mogelijk sprake was van een tweede verdachte. Bij doorzoeking van zijn woning werd eveneens een vals bankbiljet maar ook een tweetal imitatie vuurwapens aangetroffen. Deze 20-jarige inwoner van Waalwijk werd hierop elders in Nederland op ons verzoek aangehouden. Ook dit onderzoek loopt op dit moment nog.

Halverwege de avond zagen Politieagenten van Politieteam Langstraat een bekende recidivist op het gebied van rijden met een ongeldig rijbewijs rijden over de snelweg A27. Deze 43- jarige verdachte uit Dongen werd hierop direct staande gehouden en bekeurd. Het voertuig waarin de recidivist reed werd in beslag genomen om de overtreding te doen stoppen.

Een greep uit de diverse meldingen die Politieteam Langstraat gisteren heeft behandeld. Natuurlijk werden wij bij enkele genoemde meldingen ondersteund door andere hulpverleners zoals brandweer, ambulance en burger hulpverleners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen