112

17-jarige verdachte woninginbraak Villa Waterviolier opgepakt dankzij alerte getuige

Waalwijk – De politie heeft zaterdag 30 december 2017 omstreeks 04.15 uur dankzij een alerte getuige op de Oprijlaan een 17-jarige jongen uit Waspik aangehouden ter zake een inbraakpoging in een woning aan de Villa Waterviolier. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de vermoedelijke mededader die wist te ontkomen.

De politie kreeg een melding dat twee jongens zich verdacht ophielden nabij de garage van een drive-in woning aan de Villa Waterviolier. Daarna gaf de getuige door dat hij een scooter hoorde wegrijden. De agenten die ter plaatse kwamen, zagen vanuit hun auto een scooter met daarop twee (jonge) mannen in hun richting komen. Een van de dienders kond de bestuurder bij zijn jas vastpakken. De bijrijder rende hard weg en werd niet meer achterhaald. Er werden bij de aangehouden verdachte, een bekende van de politie, diverse inbrekerswerktuigen en een bivakmuts aangetroffen. Bij de garagedeur waar de verdachte personen waren gezien werden braaksporen bij het slot aangetroffen.

Robbie

Een politieman vond met zijn gecertificeerde diensthond Robbie in de omgeving twee kledingstukken mogelijk van de gevluchte dader. Ze zijn veilig gesteld zodat er DNA vanaf genomen kan worden. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Cookieinstellingen