Ruim 60 bekeuringen bij Rent a Cop en BOA actie Waalwijk en Waspik

Foto: Politie

Agenten van politieteam Langstraat en BOA ’s van de gemeente Waalwijk hebben woensdag aandacht besteed aan de reacties die binnen waren gekomen via Facebookpagina van Politieteam Langstraat in verband met de Rent a Cop en BOA actie in Waalwijk en Waspik.

Op diverse locaties werden er controles uitgevoerd en bekeuringen uitgeschreven.

Wilhelminastraat Waalwijk

 • 1 X bekeuring voor onnodig claxoneren en 3 X voor het niet dragen van de gordel.

Ambrosiusweg Waalwijk (middag)

 • 5 X snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur.

Putstraat Waalwijk

 • 7 X snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid 69 kilometer per uur. 4 X voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 8 X voor het niet dragen van de gordel. 1 X voor het niet dragen van een helm op de bromfiets.

Burgemeester Smeelelaan Waalwijk

 • 1 X snelheidsovertreding. 1 X niet dragen van de gordel.

Scharlo Waspik

 • 12 X snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur. 1 X niet dragen van de helm op de bromfiets.

Ambosiusweg Waalwijk (Avond)

 • 7 X snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur. 1 X voor het besturen van een voertuig met verlopen rijbewijs. 1 X voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Florius V-Laan Waalwijk

 • 9 X snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur.

Akkerlaan Waalwijk

 • 2 X snelheidsovertreding. 1 X voor het rijden zonder geldig rijbewijs op een snorfiets. 1 X voor het door rood licht rijden.
  Ook werd er een bromfietser gecontroleerd die diverse gebreken had aan zijn bromfiets. De bestuurder heeft een WOK melding gekregen en moet zijn bromfiets opnieuw laten keuren bij het RDW als de gebreken aan zijn bromfiets verholpen zijn.

Mozartlaan Waalwijk

 • 1 X voor het fietsen op het trottoir.

Opvallend was dat de geverbaliseerde personen veelal afkomstig waren uit de directe omgeving waar de controle plaats vonden en de aangedragen locaties om extra te controleren. De locaties die waren aangedragen waar nu geen aktie in het kader van Rent a Cop op is geweest, zullen in de reguliere diensten in de surveillance worden meegenomen.