Politie bekeurt 29 mensen voor het niet dragen van de autogordel

Foto: Politie

Sprang-Capelle – Waalwijk – Dongen – De politie hield dinsdag 10 oktober verkeerscontroles in Sprang-Capelle, Waalwijk en Dongen. Tijdens deze controles werden er verschillende bekeuringen uitgeschreven, waarvan maar liefst 29 voor het niet dragen van de autogordel.

Sprang-Capelle

Op de Tilburgseweg werden verschillende weggebruikers aan de verkeerscontrole onderworpen. Hierbij kregen 9 bestuurders een boete voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen, een aanhangwagen bleek niet goed bevestigd en een bromfiets overschreed de maximum toegestane constructiesnelheid. Zij kregen allen een bekeuring.

Waalwijk

Op de Groenewoudlaan kregen twee bestuurders een boete voor het niet dragen van de autogordel. Ook hier bleek tijdens een rollerbanktest een bromfiets de constructiesnelheid te overschrijden. Een 35-jarige vrouw uit Waalwijk gaf tijdens de controle een valse naam op. Zij reed hiernaast zonder rijbewijs en had een imitatiewapen in haar bezit. De vrouw werd aangehouden en kreeg voor alle feiten een proces-verbaal.

Dongen

Op de Minister Goselinglaan reden maar liefst 18 bestuurders zonder autogordel. Zij kregen allen een boete. Hiernaast werden er boetes uitgeschreven voor het vervallen van de APK, tweemaal voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, een onleesbaar kenteken en driemaal voor het overschrijden van de constructiesnelheid van bromfietsen.

WOK-melding voor bromfietsers

Indien een bromfiets de constructiesnelheid overschrijdt, dan wordt er een WOK-melding gedaan. Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

Meer informatie hierover is te vinden op de site van de RDW: WOK-melding