Politie voert helingcontroles uit in Waalwijk en Dongen

Foto: Politie

In Waalwijk en Dongen zijn er door agenten van politieteam Langstraat heling controles uitgevoerd.

In Waalwijk werden op de Olympiaweg fietsers gecontroleerd. De fietsen werden gecontroleerd of deze niet gestolen waren. De politie controleert op het framenummer hierbij. Hier werden 45 fietsen gecontroleerd. Er werden geen gestolen fietsen aangetroffen.

In Dongen werden op een school in de fietsenstalling 400 fietsen gecontroleerd. Bij één van de gecontroleerde fietsen bleek dat het framenummer weg gehaald te zijn. Deze fiets werd in beslag genomen en er zal verder onderzoek gedaan worden aan de fiets. Verder werden er een aantal bedrijven bezocht in Dongen. Hier werden controles uitgevoerd of er mogelijk gestolen producten werden verkocht. Ook werd hierbij het Digitaal Opkoop Register gecontroleerd. Per 1 januari dienen bedrijven die 2ehands goederen inkopen de inkoop, voorraad en verkoop in dit systeem vast te hebben gelegd. Het niet voldoen hieraan kan resulteren in een bestuurlijke boete, opgelegd door de gemeente en / of sluiting van de onderneming. Bij de bezochte bedrijven werden geen strafbare feiten aangetroffen.

De controles vonden plaats samen met de BOA’s van de Gemeente Waalwijk en gemeente Dongen. Wilt u zelf controleren of uw fiets niet gestolen is, kijk op www.stopheling.nl.

Foto: Politie

Reacties