Hulphond mishandeld en baasje bedreigd door wielrenner in Kaatsheuvel, politie zoekt getuigen

Hulphond
Foto: hondenpuppies.nl

Op zaterdag 23 juli 2016, omstreeks 11:00 uur, is op de Europalaan te Kaatsheuvel een ADL-Hulphond (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen hond) mishandeld.

Aangever is slechtziend en reed in zijn elektrische rolstoel, met zijn hulphond naast hem op de Europalaan, ter hoogte van het oude politiebureau, in de richting van de Efteling. Door een passerende wielrenner werd de hulphond van aangever mishandeld.

Bij het passeren schopte de wielrenner tegen de hond en riep heel hard: ‘Rot op met die kuthond’. Vervolgens zei hij tegen de eigenaar ‘Val dood lamme’ en reed hij door.”

Op woensdag 27 juli 2016, omstreeks 12.15 uur, reed aangever met zijn elektrische rolstoel en hulphond rechts naast hem op de Horst te Kaatsheuvel, ter hoogte van de Rabobank. Op dit moment kwam dezelfde wielrenner langs en werd een bedreiging geuit.

Hij haalde de man in de rolstoel in en stopte iets verderop en zei: ‘Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dag nog een keer doet schop ik je kuthond dood’.”

Mocht u getuige zijn geweest van een van bovenstaande voorvallen neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bent u de wielrenner dan komen wij eveneens graag in contact met u. Het registratienummer van de zaak is 2016194205.

Lees ook:

Reacties